Weerbaarheidstraining voor kinderen

Safety and Selfdefense traint kinderen van 8 tot 12 jaar in weerbaarheidstraining. Wij leven ons uiteraard in, in de belevingswereld van het kind. De focus ligt op mentale weerbaarheid, dat word aangevuld met fysieke vaardigheden. Na deze cursus, kan uw kind als vervolg aansluiten bij de reguliere Krav Maga training voor haar of zijn leeftijdsgroep. (1e maand gratis)

Weerbaarheidstraining voor kinderen

START WEERBAARHEIDSCURSUS medio 2021

De start van de volgende weerbaarheidscursus zal medio 2021 zijn. De start is natuurlijk afhankelijk van de Coronamaatregelen. Aanvangstijdstip is vooralsnog op donderdag van 18.15 uur.  U kunt informatie aanvragen via info@safetyandselfdefense.nl of via het contctformulier.

De nadruk zal in deze cursus liggen op het mentale gedeelte aangevuld met Krav Maga technieken. De technieken worden gegeven op het niveau en belevingswereld van uw kind. Hoe kan ik me verdedigen mocht het een keer nodig zijn. 

Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je voor jezelf kan opkomen. Je weet wat je wel en wat je niet wilt. Jezelf ‘wapenen’ tegen verbaal en fysiek geweld. Het tegengaan van ongewenst gedrag naar jou toe. Weten om te gaan met de stress die je voelt als je in een situatie komt waarin je je niet prettig voelt.

U wilt dat uw kind lekker in zijn vel zit en gelukkig is, maar ook veilig door het leven kan gaan. Pestgedrag op school of op straat ondermijnt het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van uw kind. Maar ook bedreigende situaties, zoals ongewenst gedrag van volwassenen ten opzichte van uw kind. Dit zijn voorvallen die het welzijn van uw kind en ook dat van u negatief kunnen beïnvloeden. Deze cursus is bedoeld om uw kind hiermee om te leren gaan en om adequaat te reageren.

WAT KAN JE VERWACHTEN?

In deze lessen zullen de volgende onderwerpen behandeld en geoefend worden:

 • Toepassen van de confrontatieregels
 • Houding en stem gebruik
 • Zelfverdediging en bevrijdingstechnieken
 • Inschatten van mogelijk risicovolle situaties en plaatsen

De bevrijdingstechnieken zijn o.a. polsbevrijdingen en bevrijdingen uit omklemmingen (zgn. Bearhugs). De zelfverdediging zal o.a. bestaan uit het aanleren van zgn. lichaamswapens, zoals hamervuist, klauwhand, etc. Ook het herkennen van de kwetsbare plekken en deze te kwetsen, indien nodig wordt aangeleerd. Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van de confrontatieregels. Door middel van situatie gerichte oefeningen, waardoor je minder kwetsbaar bent in mogelijk onveilige situaties.

Een vechtsport leren? Kom langs bij Safety and Selfdefense.

Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van het aangeleerde moet ertoe leiden dat uw kind zich zekerder gaat voelen op school, op straat, maar ook in een bus of op andere plaatsen, zoals de nieuwe school. Dat uw kind zich prettiger voelt maar ook zelfverzekerder wordt in zijn ⁄haar omgeving en dat ook uitstraalt.

LOCATIE EN TRAINER

De lessen worden gegeven in het gymlokaal van basisschool ‘De Kameleon’ aan de Noordersingel 1 te Papendrecht.
De docent is Jeroen van Mierle, gecertificeerd docent Gevaarsbeheersing en Weerbaarheid.

Meer over Jeroen

TARIEVEN WEERBAARHEIDSTRAINING

De cursus weerbaarheid en zelfverdediging voor kinderen van 8 tot 12 jaar is gericht op mentale en fysieke weerbaarheid. De tarieven zijn:

 • 1 uur per week (8 weken) € 95,00 (per 01-01-2021)
 • Voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin € 65,00
 • Stichting Leergeld Drechtsteden: 
 • Kan u als ouder(s) een ondersteuning in het lesgeld geven, zodat uw dochter of zoon aan deze cursus kan deelnemen.
   
 • Start volgende cursus is medio 2021, bij voldoende aanmeldingen.
  EN: wanneer de Coronamaatregelen zijn aangepast, oftewel wanneer er weer groepsmatig in de zaal gesport mag worden!
 • Geef uw kind alvast op, dan bent u zeker van de volgende cursus

Neem contact op