Affiliated to Krav Maga Alliance
Weerbaarheidstraining

afbeelding (handje met stopbord)Weerbaarheid voor kinderen van 8 tot 12 jaar

 • Voor wie
  Deze cursus weerbaarheid is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar van de basisschool. Mede voor leerlingen die naar het Voortgezet Onderwijs gaan, kan deze cursus een eerste stap zijn naar niet teveel ‘Brugpieper’.
 • Wat verstaan we onder weerbaarheid
  Met weerbaarheid wordt bedoeld dat je voor jezelf kan opkomen. Je weet wat je wel en wat je niet wilt. Jezelf ‘wapenen’ tegen verbaal en fysiek geweld. Het tegengaan van ongewenst gedrag naar jou toe. Weten om te gaan met de stress die je voelt als je in een situatie komt waarin je je niet prettig voelt.
 • Waarom
  U wilt dat uw kind lekker in zijn vel zit en gelukkig is, maar ook veilig door het leven kan gaan. Pestgedrag op school of op straat ondermijnt het zelfvertrouwen en het zelfbeeld van uw kind. Maar ook bedreigende situaties, zoals ongewenst gedrag van volwassenen ten opzichte van uw kind. Dit zijn voorvallen die het welzijn van uw kind en ook dat van u negatief kunnen be´nvloeden. Om uw kind hiermee te leren omgaan en om adequaat te reageren, is deze cursus bedoeld.
 • Wat kunt u verwachten
  In deze lessen zullen de volgende onderwerpen behandeld en geoefend worden:
  • Toepassen van de confrontatieregels
  • Houding en stem gebruik
  • Zelfverdediging en bevrijdingstechnieken
  • Inschatten van mogelijk risicovolle situaties en plaatsen
  De bevrijdingstechnieken zijn o.a. polsbevrijdingen en bevrijdingen uit omklemmingen (zgn. Bearhugs). De zelfverdediging zal o.a. bestaan uit het aanleren van zgn. lichaamswapens, zoals hamervuist, klauwhand. Ook het herkennen van de kwetsbare plekken en deze te kwetsen, indien nodig.
 • Waarmee
  Het oefenen van de juiste lichaamshouding, het oefenen in het toepassen van de confrontatieregels. Door middel van situatie gerichte oefeningen, waardoor je minder kwetsbaar bent in mogelijk onveilige situaties.
 • Waartoe
  De cursus moet ertoe leiden dat uw kind zich zekerder gaat voelen op school, op straat, maar ook in een bus of op andere plaatsen, zoals de nieuwe school. Dat uw kind zich prettiger voelt maar ook zelfverzekerder wordt in zijn/haar omgeving en dat ook uitstraalt.
 • Waar wordt het gegeven
  Het wordt gegeven in een gymlokaal van de basisschool ‘De Kameleon’, gevestigd aan de Noordersingel 1 te Papendrecht.
 • Wanneer
  De cursus start bij voldoende deelname. De datum en tijd worden nog nader bepaald!
 • Door wie
  Jeroen van Mierle:
  In het dagelijks leven wijkagent, in één van de moeilijkste wijken van Dordrecht. Jeroen is docent Gevaarsbeheersing/Weerbaarheid en docent RTGB en opgeleid aan de TU van Eindhoven, via het bureau ‘Op eigen kracht’. Hij is aangesloten bij de Stichting Register Docent Gevaarsbeheersing (SRDG). Tevens is hij instructeur Krav Maga en aangesloten bij de wereld organisatie Krav Maga Alliance. Hij heeft 10 jaar ervaring in dit Israëlische zelfverdedigingsysteem. Ook is hij instructeur KM-X for kids.
 • Kosten
  De kosten voor de hele cursus is 75,00 euro (8 lessen), voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin is het lesgeld 50,00 euro. De betaling van het cursusgeld wordt door het afgeven en ondertekenen van een éénmalige automatische machtiging van uw rekening afgeschreven. Op verzoek mag dit ook in 2 termijnen geschieden. Het verschuldigde bedrag zal dan na inlevering van de automatische machtiging in 2 termijnen van uw rekening worden afgeschreven. De automatische machtiging ingevuld meenemen en afgeven tijdens de 1e les. U mag de automatische machtiging per kind ook ingevuld en ondertekend inscannen en terug mailen.
 • Kleding
  Normale sportkleding, dus trainingsbroek, T-shirt met korte mouw en sportschoenen, bij voorkeur met lichte zolen en een bidon/flesje water.
 • Algemeen
  De nadruk zal in deze cursus liggen op mentale en fysieke weerbaarheid. De technieken worden gegeven op het niveau en belevingswereld van uw kind. Hoe kan ik me verdedigen, mocht het een keer nodig zijn, door middel van Krav Maga technieken. Deze weerbaarheidstraining is voor ieder kind geschikt.
Get in shape, go home safe!
© 2015 Safety and Selfdefense Nederland. All rights reserved. BTW nr. NL071809181B01 - Kvk Rotterdam 51142260
Website: Ed Zandboer − Background image created by www.premiumpixels.com